Magyar Német Angol Szlovák Cseh Lengyel
Az év kereskedelmi szálláshelye 2017
Hírlevél Gyakornoki Program Pályakezdők Támogatására

Séta az Esterházy kastél...

A Fertő Táj Világörökség leghíresebb tagja a hotelünk közvetlen szomszédságában lévő Esterházy Kastély együttes. Tekintettel, hogy a hotelünk épülete a műemléki környezetben helyezkedik el, így ezeket gyalog kényelmesen bejárhatjuk. A hotel előtt láthatjuk a Muzsikahá...

Tovább >>

Programajánló

Kenuval a Fertő-Hanság Nemzeti Parkban


Kattints rá a nagyobb méretért...

 

Aktív pihenés a

Hanság Nemzeti Parkban.

Míg déli szomszédunknál tarol a raftingolás, más néven vadvízi evezés, addig nálunk egy véleményem szerint sokkal gazdagabb élményben lehet része a vállalkozó turistának.

A Nemzeti Park korábban vasfüggönnyel elzárt területén a hotelünktől rövid autózással elérhető az indulás helye, ahol felkészült túravezetőkkel járják be a Fertő tó vadregényes nádasokkal benőtt csatornarendszerét. A hihetetlen élményt gyerekek is bátran kipróbálhatják, számukra sem megeröltető.

 

Mik is ezek tulajdonképpen? 

 

A korábban itt élt halászok, és részben a természet komoly csatornarendszerek összefüggő hálózatát alakította ki. A nem szakavatott ember ezekben nagyon hamar eltévedne, és akár több napot is bolyongana, mire megtalálja a kijáratot, bár ezt csak elméletileg mondom, mivel a legnagyobb része szigorúan védett természetvédelmi terület.

A Hanság Nemzeti Park felkészült túravezető munkatársai ezekben a csatornákban szerveznek heti két alkalommal kenu csónak túrákat. A túrákon egymás után kötött kenuk haladnak, képzett túravezető segítségével a vadregényes, kanyargós, nádasokkal benőtt a több kilométerre lévő célig, ahonnan terepjáró autókkal hozzák vissza a turistákat a kiinduló helyre. 

Az élmény fantasztikus, a megkérdezett gyerekek és felnőttek ámulattal beszélnek még évek multán is a nagy kalandról.

A program nem megeröltető, ezért felnőttek és gyerekek számára is ajánlom.

Indulás előtt a hotelben helyfoglalás szükséges!

 

Vissza a listához >>