Magyar Német Angol Szlovák Cseh Lengyel
Az év kereskedelmi szálláshelye 2017
Hírlevél Gyakornoki Program Pályakezdők Támogatására
Az oldal alján találhatóak a meglévő túraajánlataink.

Következő motoros túráink

Szeretettel köszöntelek a Fertő-Part és az Ausztriába induló túrák Túramotorosainak paradicsomában.
Hotelünk a hozzánk ellátogató motorosokat több ajánlattal várja.

Az Ausztriai túraútvonalak rendkívül jó minőségűek, és sok látnivalót hordoznak magukban.
A soron következő túrákról az Aktuális ajánlataink nevű cikk nyújt bővebb felvilágosítást.

Megnevezés Szolgáltatások Ár csak reggelivel Étterem
Kétszemélyes szoba, szervezett túra esetén Csoportkisérés 12 800 Ft / nap Étlap ár 10 % kedvezménnyel
Egyéni szervezésben érkező motorosok számára egy kétszemélyes szoba ára egy éjszaka esetén Egyedi kedvezményes ajánlatot kérje a Recepciónál Étlap ár 10 % kedvezménnyel
Egyéni szervezésben érkező motorosok számára egy kétszemélyes szoba ára több éjszaka esetén Egyedi kedvezményes ajánlatot kérje a Recepciónál Étlap ár 10 % kedvezménnyel
 

Mesél a Bécsi erdő. (Videóval)

A túra hossza:

 

231 km

 

Nehézségi fok:

 

közepes

 

Szerpentinek száma:

 

2 db

 

Útvonal: Fertőd- Baden ( Bécsi- erdő)- Heiligenkreuz in Wienerwald ( Apátság)- Wolfsgraben Bécsi -erdő vége- Vösendorf ( Louis )- Mannersdorf am Leithagebirge-Donne

 

Wienerwald, mint azt a nevében az erdő is mutatja, Bécs zöld tüdeje, és szabadidőparkja is egyben. Rengeteg régi, a magyar fülnek is ismerősen csengő templom, kolostor, kastély, várhívogat körutazásra, vagy egy kirándulásra. Klosterneuburg, a Heiligenkreuz-i kolostor (Stift Heiligenkreuz), Baden, a fürdők városa (Kurstadt Baden), Seegrotte Hinterbrühl, az egykori Mayerlingi vadászkastély (ehem. Jagdschloss Mayerling), Laxenburg kastélya (Laxenburg – Schlosspark), Liechstein vára (Burg Liechtenstein in Maria Enzersdorf), Schiele - Museum in Tulln, vagy Greifenstein vára (Burg Greifenstein).

Természetesen mind ezt bemutatni nem lesz lehetőségünk, de a teljesség igénye nélkül a rövid leírása a túránknak. A Patonai Hotelt elhagyva az irányt Sopron felé vesszük. A fertőpart csodálatos látványa már az indulás pillanatában elkápráztat. Alig 30 km motorozást követően Sopronnál átlépjük a határt, és irány Báden az első látnivalónk helyszíne.

 

Kattintson a képre a nagyobb méretért!

 

A vár megtekintése után gyönyörű úton haladunk Heiligenkreuz felé. Az út mentén megcsodálhatjuk (motoros társunk szerint) Ausztria egyik legszebb házát.

 

 

 

Rövid megállót követően már csak pár kilométer Heiligenkreuz. Ami a legutóbbi ismert történelmét illeti, itt misézett VI. Benedek Pápa. Gyönyörű környezetben találjuk a templom együttest. Érdemes megállni egyedülálló szépségében gyönyörködni itt a Bécsi erdő mélyén.

 

 

 

Amit róla tudni érdemes:

 

A kolostort a Babenberg-házból származó III. Lipót osztrák herceg alapította 1133-ban. Az első apát Gottschalk, a kolostor első lakói a burgundiai Morimond kolostorának szerzetesei voltak. A rendes kolostori élet 1133. szeptember 11-én kezdődött el. Az apátság templomában, egy értékes szekrényben őrzik III. Lipót fiának, a boldoggá avatott Freisingi Ottónak az ereklyéit. 1188 május 31-én V. Lipót osztrák herceg Krisztus keresztjének egy 24 centiméteres darabját ajándékozta az apátságnak; ez az ereklye az 1983-ban újjáépített keresztkápolnában látható. Az ereklyét V. Lipót 1182-ben kapta ajándékba IV. Balduin jeruzsálemi királytól.

 

Utunk folytatásaként természetesen a szerpentin se maradhat el, bár az utunk végén egy ennél sokkal szebb, hosszabb szerpentinben lesz még részünk.

 

 

Egy ajánlott pihenő, finom grill ételekkel.

 

 

Most pedig egy kis ízelítő a „Bécsi erdő” szépségéből, úton Bécs felé:

 

 

Elérve Bécset utunk a Luis mellett halad el, tehát ha valakinek van kedve most lehet vásárolni.

 

 

Irány a Fertő tó partján a Magyar határ. (Hatalmas szerpentinnel útközben)

 

 

Most nem szokványos helyen lépjük át az országhatárt, hanem ott ahol annak idején a Páneurópai Piknik volt. (NDK határ áttörés)

 

 

 

Megtekinthetjük az emlékhelyet és irány a Patonai Hotel ahol már finom vacsorával várnak.

 

Motoros túra térkép

 

Vissza a listához >>